Fransa'dan Türkiye'ye sürpriz destek

Türkiye'nin AB üyeliğine en sert muhalefetin yapıldığı Fransa'da hükümetten destek geldi

Google Haberlere Abone ol
Fransa'dan Türkiye'ye sürpriz destek
Sonhaberler / Haber Merkezi

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili ikiyüzlü tutumdan vazgeçilmesi gerektiği söyledi.

Paris’teki Jacques Delors Enstitüsünde Avrupa konulu bir toplantıda konuşan Valls, Türkiye ile AB arasında yürütülen müzakerelere değindi.

AB’nin genişlemesinin belli sınırları olması gerektiğini savunan Valls, "Türkiye’nin üyeliği konusunda ikiyüzlü bir tutumdan vazgeçilip bu konuda gerçek bir tartışmanın yapılması gerekir." dedi.

Türkiye için "çok önemli bir ortak, toplu savunmamız için çok gerekli ve ‘NATO üyesi bir ülke" tanımını yapan Valls, modern bir İslam ülkesi Türkiye’nin geçmişte, bugün ve yarın Avrupa’da her zaman yerinin olacağını ifade etti.

Üyelik konusunda esas tartışmanın Avrupa’nın nerede başlayıp bittiğini bilmek olduğunu kaydeden Valls, yine ülkelerin coğrafi açıdan nasıl bir kaderi paylaşmaya hazır olduklarını anlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Balkan ülkelerinin zamanı geldiğinde tam üye olabileceğini kaydeden Valls, bununla birlikte AB’nin gerektiği takdirde bu konuda da "hayır" demeyi bilmesi gerektiğini savundu.

 

Yorumlar