Fransa'daki sandıklarda Erdoğan sürprizi

Fransa'da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ön seçiminde sandıklardan Erdoğan ismi de çıktı

Google Haberlere Abone ol
Fransa'daki sandıklarda Erdoğan sürprizi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Fransa'daki Cumuhrbaşkanlığı seçimlerinden sonra sandıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi de çıktı. Oylama bittikten sonra sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar seçimlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damga vurduğunu ortaya çıkardı. Bir çok gurbetçinin pusulalara Erdoğan ismini yazdıkları gözlendi. Bazı vatandaşlar zarflara '' Reisten başka oy verecek adam yok. Uzun adam şu Avrupa'ya bir el atsan'' şeklinde notlar bıraktı.

Le Figaro gazetesi, seçimlerde yaklaşık 10 bin düzeyinde geçersiz ve beyaz oy kullanıldığını açıkladı. Bazı bölgelerde geçersiz oyların sayısının seçimlerde yüzde 0,3 oy alan Jean François Cope'nin de üzerinde olduğunu kaydetti.

BİRÇOK FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

Fransız gazete, geçersiz sayılan oylar arasında en dikkat çekenin de CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'a verilen oylar olduğunu aktardı. İnternette bu yönde paylaşılan birçok fotoğraf olduğu kaydedilirken, oyu kullananaların da Erdoğan'ın Fransa'daki seçimleri kazanmaya muktedir olduğu yönünde mesaj paylaştıklarını aktardı.

"ERDOĞAN COPE'Yİ GEÇTİ"

Le Figaro, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verme çağrısının Paris'in güneyindeki Thiais Belediye Başkan Yardımcısı Mourad Ghazli tarafından yapıldığına dikkat çekti. Twitter'da bazı kullanıcılar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen oyların Cumhurbaşkanı adayı Cope'yi geçtiği yorumlarını paylaştı. Seçimleri son sırayı elde eden Cope toplam 11 bin düzeyinde oy almıştı.

Fransa’da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sandık çıkış anketlerine göre liberal aday Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marine Le Pen, ikinci tura kalmayı başardı. Sonucun ardından birçok Fransız siyasetçi, Le Pen’in 7 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçilmemesi için Macron’a destek açıklamaları yaptı. Le Pen ise “Tarihi bir sonuç. Ben halkın adayıyım” dedi.

Yorumlar