Fransa'da grevler akaryakıt kıtlığına yol açtı

İşçilerin greve gitmesi nedeniyle TOTAL'in iki bin 200 akaryakıt istasyonundan 317'sinde yakıt tükendi

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da grevler akaryakıt kıtlığına yol açtı
Fransa'da çalışma yasa tasarısına tepki amacıyla rafinelerin önünde başlatılan yol kapatma eylemleri ve bazı rafinelerde işçilerin greve gitmesi nedeniyle akaryakıt istasyonlarındaki yakıt sıkıntısı giderek artıyor.

France 2 televizyon kanalı, batı bölgelerindeki akaryakıt istasyonlarında başlayan stok sıkıntısının giderek ülke geneline yayıldığını duyurdu.

Fransız Petrol Endüstrisi (UFIP), ülkenin en önemli petrol şirketi TOTAL'in ülke genelindeki iki bin 200 akaryakıt istasyonundan 237'sinde yakıt stokunun tükendiğini duyurdu.

TOTAL'in ülke genelindeki petrol depolarının 9'unun önünde devam eden yol kapatma eylemleri yüzünden akaryakıt istasyonlarına nakil yapılamıyor.

Batı bölgesindeki bazı valilikler, dün kriz olasılığına karşı satılacak yakıt miktarına sınırlama ve stoklamayı önlemek için bidonla yakıt satışına yasak getirmişti.

Ülkede yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasa tasarısıyla günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılması planlanıyor.

Yeni tasarı ayrıca, işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor. Mecliste kabul edilen tasarının yasalaşması için senatoda da onaylanması gerekiyor.

Yorumlar