Fransa 14 göçmeni sınırdışı etti

İçişleri Bakanı Cazeneuve, 14 yabancının Calais kentinden sınır dışı edildiğini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Fransa 14 göçmeni sınırdışı etti
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkenin kuzeyindeki liman kenti Calais'de son polis operasyonuyla 14 yabancının sınır dışı edildiğini açıkladı.

Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, "sığınmacı statüsü alma hakkı hiçbir şekilde bulunmadığı için 14 yabancının ülkeden sınır dışı edildiğini" bildirdi.

Sınır dışı edilenlerin sığınmacı olmadığını vurgulayan Cazeneuve, "Savaşlardan ve baskılardan kaçıp gelenlerin güvenliğinin garanti altına alınmasıyla ilgili sorumluluğu yerine getirmek adına, yasa dışı göçü önlemek için kararlı bir politika sürdürmemiz kaçınılmaz." ifadesini kullandı.

Bakan Cazeneuve, son operasyonun Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Calais'deki sığınmacı kampının dağıtılacağına ilişkin kararı çerçevesinde gerçekleştiğini aktardı.

Calais'de yılbaşından bu yana kamplardan sınır dışı edilenlerin sayısının bin 500'ü geçtiğini duyuran Cazeneuve, polis operasyonları sonucu 231 tacir çetesinin dağıtıldığını ifade etti.
Bu arada, bölgedeki Lille Mahkemesinin, sivil toplum örgütlerinin sığınmacı hakları ile ilgili gösterilerine getirilen yasağı onadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Hollande, geçen hafta Calais'ye yaptığı ziyarette, nüfusu geçen yıla göre iki kat artarak yaklaşık 10 bin kişiyi bulan kentteki sığınmacı kampının dağıtılacağını açıklamıştı.

Kampın büyük bölümünü Afgan, Sudan, Eritre ve Etiyopya'dan gelen sığınmacılar oluşturuyor.
Hükümet, geçen yaz sığınmacılar için kurulan barınma merkezlerinin kapasitesini 2 binden 5 bine çıkaracağını duyurmasına karşın henüz konuyla ilgili somut bir gelişme yaşanmadı.

Bölgedeki sığınmacılar, hava karardıktan sonra Calais'den İngiltere yönüne hareket eden kamyon ve tırlara tırmanarak Manş Denizi'ni aşmaya çalışıyor. Bu kişilerden bazıları, araçların altında ezilerek can veriyor. Sınır polisi güvenlik önlemlerini artırmasına karşın yoğunluk nedeniyle sığınmacılar arasında kavga ve çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar