Etme bulma dünyası: Mülteci düşmanı mülteci oldu!

Ülkelerindenki savaş ve yoksulluktan kaçarak Almanya'ya sığınan mültecilere ve Müslümanlara karşı düşmanlık besleyen PEGİDA'nın kurucusu Bachmann, sonunda kendisi de mülteci durumuna düştü.

Google Haberlere Abone ol
Etme bulma dünyası: Mülteci düşmanı mülteci oldu!
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Avrupa'daki İslam düşmanlığı ve mülteci karşıtlığının odağı haline gelen PEGİDA'nın kurucusunun başına ilginç bir durum geldi. Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Başkanı Lutz Bachmann'ın ailesiyle birlikte Almanya'nın Dresden kentinden İspanya'nın Tenerife adasına taşındığı ortaya çıktı. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mülteciler için "kir tabakası" ifadesini kullanan Bachmann, taşınma gerekçesi olarak kendisinin ve ailesinin güvenliğini gerekçe gösterdi. 

Irkçı Bachmann'ın ailesiyle birlikte Almanya'nın Dresden kentinden İspanya'nın Tenerife adasına taşındığı ve birkaç aydır orada yaşadığı ortaya çıktı. Bachmann, ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınan mülteciler için "kir tabakası" ifadesini kullanmıştı. 

İslam düşmanı Bachmann'ın kurduğu azınlıklara düşman PEGIDA grubu, ilk eylemini 20 Ekim 2014'te Almanya'nın Dresden kentinde düzenlemiş, ancak düşük bir katılım olmuştu. 

Almanya'a yayın yapan Sachsische Zeitung'un haberine göre, PEGIDA'nın son birkaç gösterisinde ortalarda görünmeyen Bachmann bir süredir ailesiyle birlikte taşındığı İspanya'nın Tenerife adasında yaşıyor. 

TEHDİTLERDEN KAÇTI

Haberler üzerine sosyal medya hesaplarından bir video paylaşan Bachmann, adada yaşadığını doğruladı. Taşınma gerekçesi olarak da eşinin Dresden'deki baskıyı kaldıramadığını gösterdi. Evlerine yönelik iki ayda dört saldırı gerçekleştirildiğini, zulme uğradıklarını savunan Bachmann, taşınma kararını kendisinin ve ailesinin güvenliği için aldığını söyledi.

Pegida lideri Bachmann Adolf Hitler'in portresiyle çektiği pozundan sonra istifa etmişti. 

Yorumlar