Esad istedi İngiltere pasaportlara el koydu

Şam yönetiminin talebiyle İngiltere Suriyeli gazetecilerin pasaportlarına el koydu

Google Haberlere Abone ol
Esad istedi İngiltere pasaportlara el koydu
Suriye'deki katliamları nedeniyle uluslararası meşruiyeti tartışmalı hale gelen Şam yönetimi, İngiltere'den istediğini almaya devam ediyor. İngiltere'nin, Suriyeli kadın gazeteci Zaina Erhaim'in pasaportuna Esed rejiminin talebiyle el koyduğu belirtildi.

Observer gazetesinin haberine göre, Londra'ya bir konferansa katılmak için bu hafta gelen Erhaim'in pasaportuna İngiltere sınır yetkilileri tarafından Heathrow Havalimanı'nda el konuldu.

Havalimanında bir saatten fazla sorgulanan Erhaim'in pasaportunun çalıntı olduğunun kendisine bildirildiğini aktaran gazete, şikayetin Şam yönetimi tarafından İngiltere'ye iletildiğini kaydetti.

Gazeteye konuşan Erhaim, "Ülkeme dönersem öldürüleceğimi biliyorum ama şimdi Esed'in kolunun İngiltere'ye de uzandığını anladım." dedi.

İngiliz sınır yetkilileri tarafından kendisine pasaportunun çalıntı olduğuna dair bir belge verildiğini ifade eden Erhaim, nisan ayında başka bir etkinlik için de İngiltere'ye geldiğini ve ülkeye girişinde sorun yaşamadığını belirtti.

Erhaim, yetkililerin kendisine pasaportunun Şam'a gönderileceğini söylediğini dile getirdi.
Başka bir geçerli Suriye pasaportu daha bulunan Erhaim'in bu pasaportla Türkiye'ye dönebileceği bildirildi. Türkiye'de yaşayan Erhaim'in, diğer pasaportunda vize için yeterli sayfa bulunmadığı gerekçesiyle ikinci bir Suriye pasaportu olduğu ve Türkiye'ye dönerse bir daha ülkeden ayrılamayabileceği de belirtildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Eğer bir pasaport başka bir ülkenin hükümeti tarafından kayıp ya da çalınmış olarak bildirildiyse el koymak dışında yapabileceğimiz birşey yok." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar