Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya soruşturma

Mainz Savcılığı, Alman ZDF televizyon kanalında hazırladığı mizah programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki yayınları nedeniyle Jan Böhmermann için soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya soruşturma

Mainz Başsavcısı Andrea Keller, Jan Böhmermann hakkında "yabancı devletlerin temsilcilerine veya organlarına hakaret etme" suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğünü ifade etti. Yaklaşık 20 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Keller, bu suç duyurularının ve bundan sonra yapılacak şikâyetlerin bu soruşturmada birleştirileceğini belirtti.

Keller, Türkiye'nin veya bu ülkenin cumhurbaşkanının suç duyurusunda bulunup bulunmadığını açıklığa kavuşturmak için de Federal Adalet Bakanlığı'nın bilgilendirildiğini kaydetti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, geçen pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konunun gündeme geldiğini ve iki başbakanın söz konusu bölümü "kasıtlı bir şekilde tahkir edici" olarak nitelendirdiğini ifade etmişti.

Başbakanlık açıklamasında da, Erdoğan'a yönelik yayınların görüşmede ele alındığı şu ifadelerle belirtilmişti: 

Başbakan Sayın Davutoğlu, son günlerde Alman basınında Sayın Cumhurbaşkanımız ve ülkemize yönelik basın hürriyetiyle bağdaşmayacak ölçüde menfi yayınlara dikkat çekerek, kabul edilemez nitelikteki bu yayınların sona erdirilmesini beklediğimizi vurgulamıştır. Şansölye Merkel konuyu izlediklerini, bu tür yayınların hiçbir şekilde Alman hükümetinin yaklaşımını yansıtmadığını ifade etmiştir.

Jan Böhmermann, Alman ZDF kanalı için hazırladığı bir mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bazı ifadeler kullanmış, başta Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşının tepkisi üzerine program yayından çekilmişti.


Kaynak: AA

Yorumlar