Erdoğan ile Trump görüşmesinin kulak misafiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında yapılan bir oturumda, ABD Başkanı Donald Trump ile bir süre görüştü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Trump görüşmesinin kulak misafiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde ilk üst düzey temaslardan birini ABD Başkanı Donald Trump ile yaptı. Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Görüşme yapıldığı sırada ev sahibi Almanya Başbakan Angela Merkel'in pürdikkat konuşulanları dinlemesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen ve zirvenin ilk programı olan "Terörle Mücadele" temalı toplantı sonrasında resmi karşılama ve aile fotoğrafı çekimi gerçekleşti. Fotoğraf çekiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bulundu. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aile fotoğrafı çekimi sonrasında bir süre sohbet etti. Liderler, daha sonra "Küresel Büyüme ve Ticaret" temalı birinci çalışma oturumuna geçtiler.

Yorumlar