Erdoğan Ermeni tasarısı için Merkel'i aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i arayarak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Ermeni tasarısı için Merkel'i aradı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan görüşmede, Almanya Parlamentosu'nda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.

Görüşmede, Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkati çeken Erdoğan, Almanya'nın tasarıya ilişkin sağduyulu bir yaklaşım sergilemesinin önem taşıdığını vurguladı.

Telefon görüşmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüldür'de olduğu sırada gerçekleştiği öğrenildi. Erdoğan ve Merkel'in, geri kabul anlaşması ve vize serbestisi konusunda ilgili kurumlar arasındaki görüşmelerin devamının önemine de işaret ettikleri belirtildi.​​

ERDOĞAN AÇIKLAMA: HİÇBİR BAĞLAYICILIĞI YOK

Merkel'in "Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz" şeklinde ifadeler kullandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uganda'ya hareketinden önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz önce şuna inanacağız, bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler, aslında iki ülke arasındaki, Almanya şu anda 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı bir ülke ve şu anda aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Böyle bir oyuna gelecek olursa, bu bizim geleceğimize yönelik iki ülke arasındaki gerek diplomatik, ekonomik, ticari, siyasi, askeri ki, biz aynı zamanda NATO'da iki ülkeyiz, bütün bunları tabii bu zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam ama bir karar çıkar, bu karar çıktıktan sonra bunun gerekçesi nedir, bunun içinde neler var, ondan sonra bunun değerlendirmesini gerek hükümetimiz yapacaktır, gerekse bizler beraber bunun değerlendirilmesini yaparız. Ama bunun uluslararası hukukta bizi bağlayıcı hiçbir yanı da yoktur. Bunu da bilmenizi istiyorum."

Yorumlar