Erdoğan düşmanlığı İngiltere'ye de sıçradı

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağza alınmayacak ifadelerle hakaret eden şiire gösterilen tepki, ifade özgürlüğüne müdahale olarak algılanarak yeni hakaretlere yol açtı. Almanya'daki hakaretlerin benzeri İngiltere'de de yapılmaya başlandı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan düşmanlığı İngiltere'ye de sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı batı dünyasında yürütülen kara propagandaların sonuncusu İngiltere'de ortaya çıktı. Almanya'da Erdoğan'a yönelik ağza alınmayacak ifadelerle hakaret edilen şiirlerin benzeri İngiltere'de yazılmaya başlandı. 

İngiliz The Spectator isimli bir dergi, Almanya'daki hakaretlere gösterilen tepkilerden sonra skandal bir karara imza attı. Derginin yazarı Douglas Murray isimli şahıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret yarışması düzenlediğini söyledi. 

İngiliz yazarın derginin internet sitesinden duyurduğu skandalda Erdoğan'la ilgili ilk hakareti kendisi yazdı.

Murray yazdığı şiirin altına, ''Ben özgür bir şekilde doğmuş İngliz asıllı bir adamım. Biz despotların kuralları altında yaşamayız. Bu düşünceyle geçtiğimiz hafta sonunu Erdoğan hakkında kaba şiirler yazarak geçirdim ve şimdi tüm okurlarımı bu şiir yarışmasına davet ederek bana katılmalarını istiyorum. Eğer siz de Erdoğan hakkında şiir yazmak isterseniz, bizimle mail yoluyla irtibat kurun. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'hakaret içerikli' şiir yarışmasının kazananı 23 Haziran'da açıklanacaktır" ifadelerini yazdı.

 

İngiliz dergi de yazarın bu skandal girişimine destek vererek, etkinliği Twitter hesabından duyurdu. 

ALMANYA'DA AĞZA ALINMAYACAK HAKARETLER

Almanya'da devletin resmi televizyon kanalı olan ZDF'de bir komedyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretler etmişti. Hakaretlerini bir şiir şeklinde dile getiren komedyenin Alman yasalarına göre de suç işlediği ortaya çıkınca gerekli girişimlerde bulunulmuştu. 

Almanya Başbakanı Merkel de komedyenin hakaret suçu işlediğini belirterek yargılanması gerektiği yönünde karar vermişti. 

Yorumlar