Erdoğan'a 'dur demek' Almanya için saygı meselesiymiş

Türkiye'nin içişilerine karışarak terörle mücadelede atılan adımlardan rahatsız olan Almanya'dan tepki çekecek yeni bir açıklama daha geldi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Erdoğan'ın yıllardır beraber çalıştığı kişileri hapse attırdığını ileri sürerek FETÖ'yü savundu ve 'Buna net bir şekilde dur dememiz Almanya için kendisine saygı meselesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a 'dur demek' Almanya için saygı meselesiymiş

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Almanya arasındaki kriz devam ediyor. Krize Alman Cumhurbaşkanı da dahil oldu. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "Yıllardır kendisi ve partisi ile beraber çalışan kişiler ya takibata uğradı, ya hapiste ya da ağzını açamıyor. Buna net bir şekilde dur demenin ülkemiz için bir kendine saygı meselesi olduğunu düşünüyorum" sözleriyle eleştirdi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ZZDF kanalına verdiği yaz söyleşisinde Alman hükümetinin geçen hafta Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Yıllardır bu devlette kendisi ve partisi ile beraber çalışan kişiler ya takibata uğradı, ya hapiste ya da ağzını açamıyor. Bunu kabul edemeyiz” dedi.

Yorumlar