Danimarka'dan insanlık ayıbı

Her yıl zaten sadece BM kontenjanlı 500 mülteciyi kabul eden Danimarka, aldığı yeni kararla mülteci alımını tamamen durdurdu

Google Haberlere Abone ol
Danimarka'dan insanlık ayıbı
Danimarka Hükümeti Birleşmiş Milletler kotasından her yıl kabul ettiği yaklaşık 500 kişilik sığınmacı alımını süresiz olarak durdurdu. 

Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger St›jberg Politiken gazetesine yaptığı açıklamada Danimarka’nın tamamen sığınmacılarla dolu olduğunu belirterek ‘‘Danimarka’ya aşırı sayıda sığınmacı başvurusu oldu. Şu anda tamamen doluyuz. Bu nedenle böylesi kökten bir kararı almak zorunda kaldık” diye konuştu.

Geçen yıl Eylül ayında Avusturya ve Almanya sınırlarını açtıktan sonra Danimarka'ya gelen binlerce sığınmacı krize yol açmıştı. Alınan kararla birlikte Danimarka’nın bu yıl alması gereken BM kotalı 491 sığınmacının alımının da erteleneceği açıklandı.

Türkiye şimdiye kadar 2 milyonu aşkın Suriyeli'ye kapılarını açtı. Suriye'deki içsavaşın boyutları her geçen gün daha da kötüleşirken Ağustos ayındaHalep kentindebir bombardımanın ardından yaralanan küçük Ümran'ın fotoğrafı savaşın acımasızlığını gözler önüne sermişti. 

Yorumlar