Can Dündar'ın yüzüne söyledi: Vatan hainisiniz

UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin, Can Dündar'ın yüzüne 'Siz bir vatan hainisiniz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'ın yüzüne söyledi: Vatan hainisiniz

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'de FETÖ ile işbirliği yaparak hükümete yönelik kumpasların içinde olmakla suçlandığı için yargılandığı mahkemelerden kaçarak Almanya'ya sığınan Can Dündar'a ikinci bir "Murat Şahin" vakası yaşatıldı. İsviçre'de katıldığı bir programda yine Türkiye aleyhinde kara propaganda yapan Can Dündar, konuşma sonrası UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin'in tepkisiyle karşılaştı. 

Konuşma sonrası Dündar'ın yanına giden Şahin, Türkiye'de gerçekte neler olup bittiğini neden anlatmadığını soran Murat Şahin, Dündar'ın kesik kesik cevapları üzerine, "Siz bir vatan hainisiniz" diyerek tepki gösterdi. 

Bu arada, Can Dündar'ı İstanbul Adalet Sarayı önünde silahla korkutan kişinin adı da Murat Şahin'di. 

PANELDE ARBEDE

Öte yandan Dündar'ı katıldığı panelde arbede yaşandı.

Zürih Üniversitesi yerleşkesinde bir vakfın düzenlediği panelde konuşan Dündar'a soru sormak isteyen Mehmet Çek adlı Türk vatandaşına, İsviçreli moderatör izin vermedi.

Duruma tepki gösteren Çek, "Sayın Dündar, bu topluluğu kandırabilirsiniz ama Türkiye halkı sizi tanıyor, Türkiye halkı sizi biliyor, nasıl bir alçak, nasıl bir vatan haini olduğunu biliyor." dedi.

Sözlerini tamamlayamadan bir grup tarafından fiziki saldırıya uğrayan Çek, salonda yaşanan arbedenin ardından bazı Türk vatandaşlarının araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

Çek, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Panelde basın özgürlüğü konuşuldu ama soru sormam engellendi. Sonrasında, salonda bulunan terör örgütleri PKK ve FETÖ taraftarlarınca saldırıya uğradım. Avrupa'da Türkiye aleyhinde konuşmak serbest ama lehine konuşmak yasak. Böyle özgürlük olmaz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, paneli sessizce takip eden bazı Türk vatandaşlarının saldırı sonrası Dündar'ın yanına giderek, "Siz vatan hainisiniz." dediği görüldü.

Yorumlar

adnan can dündarı ülke ülke dolaştırıp konuştıran fetö dür biri çıkıp mıhlasa bu hain,i ne güzel olur
kamil avrupada özgürlük yok diyorsun peki türkiyede var mı ?