Brüksel'de tren istasyonunda patlama

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir tren istasyonunda patlama meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de tren istasyonunda patlama

SonHaberler | Haber Merkezi

Belçika Federal Polisi, Brüksel’deki bir tren istasyonunda patlama meydana geldiğini bildirdi. Patlamanın faili olay yerinde etkisiz hale getirildi.

Önemli uluslararası kuruluşlara ev sahipliği yapan Brüksel'de bir tren istasyonunda belinde patlayıcı kemer bulunan bir şahıs güvenlik ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Öte yandan olay yerinde küçük çaplı patlamalar meydana gelirken polis ekipleri alanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Tren istasyonunun etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı. Bir helikopter ise bölge üzerinde sürekli uçuş yaptı.

Asker Sokağa İndi

Saldırı girişiminin ardından polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken askerlerde sokağa indi. Tren istasyonun etrafında geniş çaplı güvenlik alanı oluşturab askerler polislere destek verdi.

Saldırgan Etkisiz Hale Getirildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Brüksel Merkez İstasyonu’nda patlama meydana geldi. Canlı bomba yelekli şüpheli bir kişi polis tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi. Polis, canlı bombayı etkisiz hale getirdikten sonra fünye ile patlatarak, küçük çapta patlama meydana geldi. 

Daha Öncede Terör Eylemlerine Sahne Olmuştu

Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda 22 Mart 2016'da düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından başkent Brüksel'de alarm seviyesi önce en yüksek olan dörde çıkarılmış, daha sonra da üçe düşürülmüş, polis ve askerler önemli merkezler ve binaların önünde devriye görevine başlamıştı.

Yorumlar