BM: Kıbrıs konusunda kayda değer ilerleme var

BM Kıbrıs Sözcülüğü, "Son 5 gün içinde, toprak bahsi ve diğer bütün sorunlar birbirine bağımlı olarak ele alındı. Kayda değer ilerleme kaydedildi" dedi

Google Haberlere Abone ol
BM: Kıbrıs konusunda kayda değer ilerleme var
Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasındaki müzakerelerde "kayda değer ilerleme" kaydedildiğini duyurdu.

BM Kıbrıs Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in 7 Kasım'dan bu yana BM gözetiminde yoğun müzakereler gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

"Son 5 gün içinde, toprak bahsi ve diğer bütün sorunlar birbirine bağımlı olarak ele alındı." ifadesine yer verilen açıklamada, müzakerelerde "kayda değer ilerleme" kaydedildiği bildirildi.

Anastasiadis'in talebi üzerine müzakerelere ara verildiği anımsatılan açıklamada, her iki liderin 20 Kasım'dan itibaren Mont Pelerin'den kaldıkları yerden görüşmelere Cenevre'de devam edeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca her iki liderin de cömertliği, konukseverliği ve müzakere ekiplerine sağladığı destekten dolayı İsviçre hükümetine şükranlarını ilettiği aktarıldı.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için BM gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında devam eden müzakerelere ara verildiği ve görüşmelerin 20 Kasım'da Cenevre'de yeniden başlayacağı bildirilmişti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, "Anastasiadis, gelinen bu kritik aşamada hem Atina'da Sayın Çipras ile hem de Kıbrıs Rum siyasi parti liderleriyle bir görüşme yapma ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle bir haftalık bir ertelemeyi talep etti." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar