Beyaz Saray'dan son dakika Türkiye açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini anladıkları, birlikte çalışmaya devam ettikleri belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'dan son dakika Türkiye açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

Beyaz Saray'dan bir son dakika açıklaması geldi. AA'nın haberine göre açıklamada, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. NATO müttefiki olarak Türkiye ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz" ifadesine yer veridi.

BİR AÇIKLAMA DA TILLERSON'DAN

Beyaz Saray'dan önce ABD Dışişleri Bakanlığından da açıklama geldi. ABD Dışişleri Rex Tillerson, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonundan dolayı kaygılı olduklarını söyledi. Tillerson'dan son dakika Türkiye açıklaması geldi. Tillerson, "Güvenli bölge için Türkiye ile çalışabiliriz" dedi. Tillerson, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmeyi hedeflediklerini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN REST

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada ABD'nin harekatın süresiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt vermişti. Erdoğan, "Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinen icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır" dedi.

Yorumlar

hasan seninle çalışan faqlan yok yalancı sen kalleşsin niye çalışalım