BBC'de skandal yorum: Erdoğan'ı öldürmemeleri hataydı

BBC'de yorum yapan İngiliz Gazeteci Tim Marshall, darbecilerin en büyük hatasının Erdoğan'ı öldürmemesi olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
BBC'de skandal yorum: Erdoğan'ı öldürmemeleri hataydı
İngiliz gazeteci Tim Marshall, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini düzenleyenlerin iki hata yaptıklarını savunarak, bunları "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmemek ve basını kapatmamak" olarak sıraladı.

Sky haber kanalının eski dış politika editörü Marshall, İngiliz yayın kurumu BBC'de katıldığı programda, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirirken FETÖ'nün darbe girişimini "geniş ama derin değildi" diyerek yorumladı.

Darbe girişimini düzenleyenlerin "iki büyük hata yaptığını" savunan Marshall, şunları kaydetti:
"İki büyük hata yaptılar: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmediler. Bu (darbede) yapılması gereken ilk şey. Bunun yapılması gerektiğini savunmuyorum ama darbenin ilk kuralı, ülkenin liderini öldürmek ya da yakalamaktır.

21. yüzyılda ülkenin basınını kapatmayı unuttular. NTV, CNN Türk yayındaydı, sosyal medyayı kapatmadılar. Sosyal medyadan nefret eden Erdoğan, ironik ve iki yüzlü bir şekilde Facetime kullanarak, CNN Türk kanalına çıktı ve insanları sokağa çıkmaya çağırdı. Darbe geniş ancak derin olmadığı için selalar okundu, yaklaşık yarım saat içinde insanlar sokağa çıktı ve darbe tersine çevrildi."

İngiliz yayın kurumu BBC, darbe girişiminden bu yana Türkiye ile ilgili yaptığı yanlı yayınlardan dolayı eleştiriliyor.

Başkent Londra'da yaşayan Türk vatandaşları BBC genel merkezinin önünde gösteriler düzenleyerek yayın kurumunu protesto ediyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANINDAN İNGİLTERE'YE TELEFON

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin darbe yanlısı yayınlarından derin üzüntü duyduklarını İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'a ileterek, söz konusu kuruluşun konuyla ilgili doğru haberler yapmasını beklediklerini belirtti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Işık, İngiltere Savunma Bakanı Fallon ile telefonla görüştü.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grup FETÖ üyesinin Türkiye'nin anayasal düzenine, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanına ve hükümetine karşı gerçekleştirdikleri darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını anımsatan Bakan Işık, bu süreçte İngiltere'nin gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Ancak FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İngiliz medya kuruluşu BBC'nin sergilediği darbe girişimi yanlısı yayınlarının ve tavırlarının kendilerini ve halkı derinden üzdüğünü vurgulayan Işık, söz konusu kuruluşun konuyla ilgili doğru haberler yapmasını beklediklerini ifade etti.

Işık, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılma kararının çıktığı referandum sonrasında da Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliğini sürdürmeyi ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

İNGİLİZ BAKANIN SAVUNMASI

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ise FETÖ'nün darbe girişiminin engellenmesinin ülkesi tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Türkiye'de gerek halkın gerekse muhalefet partilerinin demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne gösterdikleri destek ve dayanışmanın takdire şayan olduğuna değinen Fallon, Türkiye'nin geniş halk desteği ile seçilmiş hükümetinin yanında yer aldıklarını ve gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.

AB, NATO gibi uluslararası örgütler, ABD ve Türkiye gibi önemli müttefiklerle ilişkilerinin devam edeceğini, bunları daha da geliştirmek istediklerini söyleyen Fallon, BBC'nin söz konusu yayınlarına yönelik Türkiye'nin rahatsızlığını en kısa sürede söz konusu kuruluşa ileteceğini bildirdi.

Yorumlar

vatansever ohh içiniz gidiyor darbe olamadı diye siz geberin Allah bizimledir. inşaAllah sizin gibi zalimlere galip gelecez.