Batının ifade özgürlüğü 'İsrail'e kadar

İsveç'te, İsrail aleyhine konuşan Türk kökenli Bakan Mehmet Kaplan, hükümetteki görevinden alındı

Google Haberlere Abone ol
Batının ifade özgürlüğü 'İsrail'e kadar

Türkiye'de daha çok PKK'ya verdiği destekle bilinen İsveç'te skandal bir karara imza atıldı. İsveç hükümeti, İsaril aleyhinde konuşmaları ortaya çıkan Türk kökenli bakanı görevinden aldı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven bugün yaptığı basın toplantısında İsveç Koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan’ın hükümetteki görevinin sona erdiğini açıkladı.

Konut Bakanı Mehmet Kaplan İsveç televizyon kanalı SVT’nin geçen hafta yayınladığı haberlerde kamuoyunda Milli Görüş Teşkilatı mensupları ile bir çok kez görüştüğü, bunun yanısıra Türk Bozkurtlar Örgütü yöneticileri ile de iftar yemeği yediği ortaya çıkmıştı.

Sosyal Demeokrat Parti ve Yeşiller Partisi koalisyon hükümetinin Yeşiller Partili Konut Bakanı Mehmet Kaplan’ın daha önce de İsrail aleyhine konuşmaları İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine konu olmuştu.

Haberde Kaplan’ın 2009 yılında bir seminerde ‘‘İsrailliler bugün Filistinlilere 1930 yılları Almanya’sında yahudilere davranıldığı gibi muamele ediyorlar’’ diye konuşarak İsraillileri 1930 yıllarındaki Nazilerle karşılaştırdığı belirtiliyordu. 

PYD'YE TEMSİLCİLİK İZNİ VEREN ÜLKE

Daha önce PYD/PKK'ya yüklü miktarda para yardımı yaptığı ortaya çıkan İsveç'in PYD'nin temsilcilik açmasına izin vermesi büyük bir tepkiyle karşılandı.

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kadın kolu YPJ'nin sözde komutanı Nesrin Abdullah da açılış törenine katıldı.

Nesrin Abdullah hafta içinde İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ile de görüşerek Suriye'de yaralanan PYD mensuplarının tedavilerinin İsveç'te yapılması talebinde de bulundu.

Yorumlar