Batıda, Fransa polisini kınayan birileri çıktı

Fransa'daki gösterilerde gazetecilere karşı şiddet kullanan polis Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından kınandı

Google Haberlere Abone ol
Batıda, Fransa polisini kınayan birileri çıktı
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Fransız polisinin gösterilerde gazetecilere uyguladığı şiddeti kınadı.

Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden yapılan açıklamada, "Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, çalışma yasa tasarısına karşı düzenlenen gösterileri takip eden gazetecilere karşı gittikçe artan hukuk dışı polis şiddetinden kaygı duyuyor” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, gazetecilerin kullandığı kol bantlarının basın mensuplarını polis şiddeti için hedef haline getirdiği, sosyal medyada yer alan fotoğraf ve videoların çokluğunun da bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu vurgulandı.

Kameraman Joel Labat’ın çektiği görüntülerde, 17 Mayıs’ta Paris Denfert-Rochereau Meydanı’ndaki gösteri sırasında polislerin üzerine göz yaşartıcı gaz sıkarak görüntü almasını engellenmeye çalıştığını açıkça ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, bunun kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Genç bir foto muhabirinin yine Paris’te bir gösteriyi takip ederken yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, polislerin gösteri sonunda attıkları göz yaşartıcı gaz bombası sırasında gazetecinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yorumlar