Avusturya'da PKK yandaşlarından eylem

Viyana'da terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye aleyhine yürüyüş düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da PKK yandaşlarından eylem
Avusturya'nın başkenti Viyana'da terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye aleyhine yürüyüş yaptı.
Türkiye'nin AGİT Daimi Temsilciliği önünde toplanan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen yaklaşık 500 PKK yandaşı, burada Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine pankartlar açtı.

Gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak Avusturya Meclisi'ne yürüdü. Meclis önünde Türkiye aleyhine okunan bildirinin ardından grup dağıldı. Eylem sırasında, yaklaşık 300 polis güvenlik önlemi aldı.

Sosyal Demokrat Partili Salzburg Eyalet Milletvekili Tarık Mete, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avusturya Hükümeti'nin terör örgütüne "dur" demesini istedi.

Mete, "PKK sempatizanları bugün Viyana'da bir yürüyüş organize ediyor. Tepkiler nerede, ülkeyi terk etme çağrıları nerede? PKK, Avrupa terör örgütü listesinde ve buna rağmen birçok Avusturyalı politikacı bu örgüte destek veriyor ve örgüt için lobi faaliyetleri yürütüyor. Başkaları örgütün, terör örgütü listesinden çıkarılmasını bile talep ediyor. Artık bazılarının bu örgütle arasına mesafe koymasının vakti gelmiştir." ifadelerini kullandı.

TERÖRE DESTEK

Darbe karşıtı gösteriler yaptırmamak için çeşitli bahaneler öne süren Avusturya, terör örgütü PKK'nın yasa dışı eylemlerine ise ses çıkarmıyor.

PKK sempatizanlarının her türlü eylemlerine izin veren ve yasa dışı gösterilerine ses çıkarmayan hükümet, teröristlerin Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı binası önünde çadır kurmalarına izin veriyor, baskın ve işgallerini görmezden geliyor.

En son 12 Ağustos'ta devlet televizyonu ORF'nin genel merkezini basarak zorla bildiri okutmak isteyen PKK yandaşları, 14 Ağustos'ta ise şehir merkezinde düzenledikleri yürüyüşte "terör saldırısı" paniğine neden olmuştu.

DARBE KARŞITLARINA KARŞI BASKI

Avusturya Hükümeti, yasalar çerçevesinde hareket eden ve darbeye tepki gösteren insanlar üzerine ise baskı ve sindirme politikası uyguluyor. Darbeye tepki gösterenlerin evlerine bayrak asmaları yasaklanıyor, darbe karşıtı gösterilere katılanlar ifadeye çağrılıyor ve cezalar kesiliyor.
Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "darbeye tepki gösterilerin ülkeyi terk etmesi" çağrısında bulunmuştu.

Başbakan Christian Kern de ülkede Türk derneklerinin kapatılması, "bozkurt işareti" yapanların cezalandırılması, Türklerin gösteri ve yürüyüş hakları ile Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar