Avrupa sonunda PKK terörünü gördü

Çözüm Süreci'nde sık sık Türkiye'yi suçlayan AP Raportörü Kati Piri, nihayet PKK terörünü görerek, "Her gün PKK saldırıları. Bu böyle devam etmez" dedi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa sonunda PKK terörünü gördü
Sonhaberler.com / Haber Merkezi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’nin AB'ye katılım süreci hakkında “Katılım müzakerelerinde tek suçlu elbette Türkiye değil. Tango yapmak için iki kişiye ihtiyaç var. Ama Türkiye 15- 20 yıl öncesine geri dönemez. Bu farkındalık da tüm siyasilerde var” dedi. CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin yolunda saldırıya uğramasını "Türkiye, siyasilerin suikasta uğradığı bir ülke olamaz" şeklinde değerlendiren Piri, Kürt sorununun çözümüne ilişkin olarak, "Elbette Avrupa bu görüşmelerin yeniden başlamasını istiyor. Bu kolay değil; Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna da bakarsanız. Şu açık ki PKK’nın her gün yaptığı saldırılarla, bu böyle devam edemez; bu müzakereleri başlatacak bir zemin değil" dedi.

"PKK HER GÜN SALDIRIYOR, BÖYLE OLMAZ"

Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç'e verdiği söyleşinin ilgili bölümü şöyle:
"Çözüm sürecine geri dönüşte sizce neredeyiz?" şeklinde bir soru üzerine, Elbette Avrupa bu görüşmelerin yeniden başlamasını istiyor. Bu kolay değil; Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna da bakarsanız. Ama ben umut veren mesajlar da işittim. Şu açık ki PKK’nin her gün yaptığı saldırılarla, bu böyle devam edemez; bu müzakereleri başlatacak bir zemin değil." dedi. 

"MÜZAKERELERDE TEK SUÇLU TÜRKİYE DEĞİL"

AB müzakereleri konusunda da ilk kez Türkiye'nin suçlu olmadığını anlayan Piri, "AB-Türkiye katılım sürecinin geleceğinden umutlu musunuz?" sorusu üzerine, "Türkiye sürece geri dönebilecek mi? Katılım müzakerelerinde tek suçlu elbette Türkiye değil. 28 ülkenin onayı ile fasıllar açılıyor ve geçmişte insan hakları ile ilgili faslı açmak çok iyi olurdu ama ne yazık ki Konsey’de bu olmadı. Tango yapmak için iki kişiye ihtiyaç var. Bu ülkede reformların sürdüğünü göstermek gerek; vahşi saldırıdan sonra şu an çok özel bir dönem, bunu anlıyorum. Ama Türkiye’nin nereye ulaştığına bakarsanız, 15-20 yıl öncesiyle kıyaslarsanız, Türkiye bu zamanlara geri dönemez. Bu farkındalık da tüm siyasilerde var. Elbette hatalar yapıldı ama birbirimizi tehdit etmek yerine bunu dostça bir ortamda ele almalıyız." diye konuştu. 

 

Yorumlar