Avrupa sınırında Suriyeli mülteciye silahlı saldırı

Macaristan-Slovakya sınırındaki mültecilere şiddetli bir şekilde müdahale eden sınır muhafızları Suriyeli bir kadını vurdu

Google Haberlere Abone ol
Avrupa sınırında Suriyeli mülteciye silahlı saldırı
Avrupa kapılarında bekleyen mültecilere yönelik kötü muamelede sınır aşıldı. Bugün Slovak-Macar sınırında mültecilere müdahale eden sınır muhafızları Suriyeli bir kadını silahla vurarak yaralandı.  Macaristan-Slovakya sınırında Suriyeli bir kadın sığınmacı Slovak gümrük memurlarının açtığı ateş sonucu yaralandı. İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine göre Slovak gümrük görevlileri sınırın Macaristan tarafından gelen dört aracı durdurmak istediler. Üç aracın dur uyarısına uymasına karşın dördüncü araç uyarıya uymayarak gümrük noktasından uzaklaşmaya çalıştı.

Bunun üzerine gümrük görevlilerinin araca açtıkları ateş sonucu araçta bulunan sığınmacılardan Suriyeli bir kadın yaralandı. Yaralanan sığınmacı kadının Güney Slovakya’da Dunajska Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Sığınmacı Suriyeli kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.



Daha önce de Avrupa’nın birçok ülke polisi sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara karşı tazyikli su ve gaz bombası kullanmışlardı. Ancak son yaralamanın sığınmacılara karşı Avrupa’daki ilk silahlı müdahale olduğu belirtildi.

Öte yandan, Slovakya haber ajansı TASR'ın bildirdiğine göre, Macaristan sınırındaki Velky Meder geçişinde, içinde göçmenlerin bulunduğu 4 araç polis tarafından durduruldu. Araçlardan birinin durmaması üzerine polis ateş açtı. Sırtından kurşunla yaralanan 26 yaşındaki Suriyeli bir kadın Dunayska Streda kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı. Polis yetkililerince olayla ilgili açıklama yapılmadı. 



Slovakya İçişleri Bakanlığı Avusturya – Macaristan sınırındaki kontrollerin arttırılması üzerine insan kaçakçılarıyla mültecilerin Slovakya ve Çek Cumhuriyeti üzerindenAlmanya'ya geçmeye çalıştıkları uyarısında bulunmuştu. 

Slovakya hemen hiç mülteci kabul etmeyen Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alıyor.

 

Yorumlar