Almanya'da teröre karşıtı gösterilere PKK saldırısı

Almanya'nın en büyük şehirlerinde bugün terör karşıtı gösteriler düzenlendi. Gösterilere PKK mensupları ve sempatizanları saldırılar düzenledi. Polis 15 kişiyi gözaltına aldı

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da teröre karşıtı gösterilere PKK saldırısı

Almanya'nın 7 büyük kentinde eş zamanlı olarak "Teröre Karşı Birlik" gösterileri düzenlendi.

Avrupa Yeni Türk Komitesi (AYTK) tarafından Almanya'nın Frankfurt, Köln, Münih, Nürnberg, Stuttgart, Hannover ve Hamburg kentlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen gösterilere çok sayıda kişi katıldı.

Frankfurt'ta Rossmarkt Meydanı'nda düzenlenen gösteri, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meydanda toplanan çok sayıda kişi ellerinde Türk bayrakları ve terörü kınayan pankartlar taşıdı. Daha sonra yürüyüşe geçmek isteyen göstericelere güvenlik nedenleriyle polis müsaade etmedi.

Gösterinin düzenlendiği alanın hemen yakınındaki bir meydanda da terör örgütü PKK yandaşları gösteri yaptı. Polisin güvenlik önlemlerine rağmen terör örgütü yandaşları, Türkiye yanlısı grubun gösteri yaptığı alana gelerek olayları provoke etmeye çalıştı.

İki grup arasında çıkan arbede sonucunda, 3 kişinin yaralandı. Katılımcılar, gösterinin sona ermesinin ardından polis eşliğinde alandan ayrıldı.

KÖLN'DE GÖZALTILAR

Köln'de düzenlenen gösteride ise yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Eberplatz Meydanı'nda bir araya gelerek tarihi Köln Katedrali’ne doğru yürüyüşe geçti.

Bu esnada ara sokaklarda gizlenen bir grup terör örgütü yandaşının yürüyüş yapanlara saldırması üzerine polis saldırganlara müdahale etti.

Sloganlar eşliğinde yürüyen terör karşıtı gruba, terör örgütü yandaşları ses ve sis bombaları ile cam şişeler atarak saldırdı. Saldırganlar, yollardaki çöpleri devirdi ve yol kenarındaki bazı araçlara da zarar verdi.

Köln polisi zaman zaman yaşanan arbedenin ardından saldırganları yere yatırıp etkisiz hale getirdi.

Polis helikopterleri eşliğinde ve sıkı güvenlik önlemleri altında yaklaşık iki kilometre yürüyen göstericiler tarihi Köln Katedrali'nin önündeki meydana ulaştı.

Bu bölgenin yakınında bulunan bir grup terör örgütü yandaşı grubu ise polis sert müdahale ederek dağıttı. Burada da polise direnen 15 saldırgan gözaltına alındı.

Köln Katedrali önünde ellerinde Türk bayrakları ile gösteri yapan yaklaşık bin kişi, yaşanan terör olaylarını kınayan dövizler taşıyarak sloganlar attı. 

HANNOVER'DE EN AZ 2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Hannover kentinde de Steintor'da toplanan yaklaşık 2 bin kişi, terör olaylarında hayatını kaybedeneler için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Gösteri alanında yapılan konuşmalarda terörün dini ve ırkı olmadığı vurgulandı. Göstericiler ellerinde Türk bayrakları ve "Terörü durdurun" pankartları taşırken, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türk, Kürt kardeştir, PKK terör örgütüdür” sloganları atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Gösteriyi organize eden oluşumun görevlilerinden Haluk Torun, eylemi tamamen bir sivil inisiyatif olarak düzenlediklerini belirtti.

Türk sivil toplum kuruluşlarının gösteriye ilgisiz kalmasından şikayet eden Torun, gösteri alanında yaptığı konuşmada,"Türkiye’de Türk ve Kürt sorunu yok. Terörü destekleyen kuruluşları ve devletleri kınıyoruz" dedi.

Yorumlar