Almanya'dan, Türkiye'ye övgü

Almanya, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesinden övgüyle bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan, Türkiye'ye övgü
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Türkiye'nin, terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele amacıyla oluşturulan uluslararası koalisyona önemli katkı sağladığını söyledi.

Schaefer, bugün Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Alman ve Türk hükümetleri arasında DEAŞ'a karşı mücadele konusunda görüş ayrılıkları bulunmadığını ifade etti.

Türkiye'nin, Irak ve Suriye'deki gelişmelerden dolayı doğal olarak yüksek derecede alarm durumunda bulunduğunu belirten Schaefer, "Türk hükümetinin, dış politikada, savunma ve güvenlik politikalarında çok sayıda eylem kararı almasının, geçen aylarda ve yıllarda almış olmasının da sebebi bu. Türkiye'nin istikrarına ve güvenliğine yönelik gözle görülebilir bu tehdide karşı koyabilmek için." dedi.

"TÜRKİYE DEAŞ'A KARŞI KOYMAK İÇİN ÇOK ŞEY YAPIYOR" İFADESİ

Schaefer, Türkiye'nin başından beri uluslararası toplumun oluşturduğu DEAŞ'a karşı mücadele eden koalisyonun bir parçası olduğuna işaret ederek, "Bu, 2 yıldan fazla bir süre önce hayata geçirilmişti. Türkiye, bizim yanımızda ve ittifak ortakları adına, kendisi ve uluslararası toplum için bir tehdit oluşturan DEAŞ'a karşı koymak amacıyla çok şey yapıyor." diye konuştu.

Türkiye ile yaşadıkları diğer bazı zorluklara rağmen söz konusu mücadelede görüş ayrılıklarının söz konusu olmadığını kaydeden Schaefer, "İnancımız, her iki ülke ve tüm DEAŞ karşıtı koalisyon açısından, Suriye, Irak ve bunun ötesinde de DEAŞ'a karşı yürütülen mücadelenin öncelikli ortak politikamız olması gerektiği." ifadesini kullandı.

Yorumlar