Almanya da FETÖ'yü yakın takibe aldı

Almanya'da FETÖ yapılanması hakkında hazırlanan raporlarda örgütün 'şeffaf olmamasına' dikkat çekiliyor

Google Haberlere Abone ol
Almanya da FETÖ'yü yakın takibe aldı
Darbe girişiminden sonra gözler FETÖ'nün yapılandığı diğer ülkelere çevrildi. Türkiye dışında FETÖ'nün yapılandığı ülkeler arasında Almanya da bulunuyor. Almanya'da Türkiye'de darbe yapmaya teşebbüs eden Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen 24 okul, yaklaşık 300 dernek ve 150 okul derslerine yardımcı kurs bulunuyor. Alman devletinin raporlarında, örgütün şeffaf olmayan yapısına dikkat çekiliyor.

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda kurum ve derneğin varlığı dikkati çekiyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Almanya'da da eğitim alanındaki çalışmalarıyla faaliyete başlayan FETÖ taraftarları, medya ve ekonomi alanlarındaki faaliyetleri ve diyalog dernekleriyle çeşitli alanlara yayıldı. FETÖ'yle ilgili olası tehdit, Almanya'nın raporlarına da yansıdı.

Baden-Württemberg Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesinin 2014 yılında uzmanlardan aldığı bilgilerle hazırladığı rapora göre, ülke genelinde bu örgüte yakınlığıyla bilinen 24 okul, yaklaşık 300 dernek ve 150 okul derslerine yardımcı kurs bulunuyor. Bunun yanı sıra "ışık evleri" olarak nitelendirilen, üniversiteye giden öğrencilerin kaldığı çok sayıda apartman dairesi de Almanya'da faaliyet gösteriyor.

Hazırlanan raporda "Gülen hareketi" denilen örgütün şeffaf bir yapıya sahip olmadığına vurgu yapılıyor. Raporda ayrıca, "Değişik kurum, dernek ve inisiyatif kurması ve bunların hem birbiriyle hem Gülen ile olan bağlantısını açıklamaması, hareketin örgütsel yapı olduğunun kanıtlanmasını zorlaştırıyor." deniliyor. 

Yorumlar