Almanlar 18 yıl hapsi istenen Deniz Yücel için özel uçak kaldırdı

Terör örgütlerine yardım etmek suçlamasıyla hakkında 18 yıla kadar hapisle yargılanan ve dün gece tahliye edilen Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel için Almanlar tarafından özel uçak kaldırıldı. Yücel, kendisi için hazırlanan özel uçakla Almanya'ya götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Almanlar 18 yıl hapsi istenen Deniz Yücel için özel uçak kaldırdı

Terör örgütleriyle bağlantısı nedeniyle 18 yıla kadar hapisle yargılanan Alman "Die Welt" gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel, eşiyle birlikte özel uçakla Almanya'ya götürüldü. Hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' ve 'terör propogandası yapmak' iddiasıyla iddianame hazırlanan Deniz Yücel, yaklaşık bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu.

İstanbul Başsavcılığı tarafından Deniz Yücel hakkında 18 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Yücel hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, Yücel'in tahliyesine karar verdi. Gazeteci Deniz Yücel cezaevinden çıktıktan sonra eşi Dilek Mayatürk Yücel ile birlikte Beşiktaş'taki evine gitti. Evinde yaklaşık 45 dakika kalan Deniz Yücel ve eşi, konsolosluk aracına binerek saat 20.00 sıralarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık terminaline geldi.

Yücel, daha sonra araçla apron kısmına geçti. Deniz Yücel ile Dilek Mayatürk Yücel, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, özel uçağa binerek saat 21.00 sıralarında Almanya'ya hareket etti. 

Yorumlar

ihsan işte rezaletin son perdesi Merkel yüceli aldı peki yıldırım ne aldı hava aldı ulen orda dündar fetö cü pkk lılar yokmu tam fiyasko