Alman yetkilileri İncirlik izni

Alman vekillerinin Adana'da İncirlik Üssü'nü ziyaretine izin verildiği iddia ediliyor

Google Haberlere Abone ol
Alman yetkilileri İncirlik izni
Alman basını, Türk yetkililerin Alman vekillere İncirlik'e giriş için izin verdiğini duyurdu. Alman haber ajansı dpa, Türk yetkililerin Alman heyetinin İncirlik Üssü'ne ziyareti için yeşil ışık yaktığını yazdı.

Haberde Türk hükümetinin Alman parlamenterlere İncirlik'e giriş için izin verdiği duyuruldu. Buna göre Alman parlamenterler Ekim ayında İncirlik'te bulunan Alman askerleri için bir ziyaret gerçekleştirecekler.

Türk Dışişleri kaynakları ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün yapacağı açıklamanın önemli olduğunu, resmi bir doğrulama için bu açıklamanın beklenmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara'nın Alman parlamenterlere İncirlik üssünü ziyaret etmeleri için izin vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Steinmeier, "Parlamentoya karşı sorumlu olan bir ordu, o parlamentonun temsilcileri tarafından ziyaret edilebilmeli. Türk hükümetinin bu kararıyla, ikili ilişkimizde bir adım daha ileri gittik" dedi.

Yorumlar