Alman Yeşiller'de Cem Özdemir devri bitti

Almanya'daki Yeşiller Partisi'nde yaklaşık 10 yıldır eş başkanlık yapan Erdoğan ve AK Parti düşmanı Cem Özdemir'in liderlik dönemi bitti

Google Haberlere Abone ol
Alman Yeşiller'de Cem Özdemir devri bitti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Alman Yeşiller Partisi’nin yeni eş genel başkanları Robert Habeck ve Annalena Baerbock oldu. Hannover kentinde düzenlenen Olağan Genel Kurul'da yapılan oylamada Habeck oyların yüzde 83,3’ünü, Baerbock da yüzde 64,4’ünü alarak eş genel başkanlığa seçildiler.

Habeck aynı zamanda Schleswig-Holstein eyaletinde çevre bakanı olarak görev yapıyor. Genel Kurulda, ayrıca Gesine Agena ve Jamila Schaefer eş genel başkan yardımcıları oldu. Yeşiller Partisi'nde 2008'den beri eş genel başkanlık görevinde bulunan Cem Özdemir ve 4 yıl eş genel başkanlık yapan Simone Peter kurultayda bu görev için tekrar aday olmayacaklarını daha önceden açıklamışlardı.

CEM ÖZDEMİR'E SOĞUK DUŞ

Almanya’da 2008 yılından beri yürüttüğü Yeşiller eşbaşkanlığı görevini bırakacağını daha önce duyuran Cem Özdemir, partisinin Federal Meclis Grup Başkanlığı için de aday olmayacağını açıkladı. Özdemir, "Yeteri kadar destek yok. Bunu kabul etmek zorundayım" dedi.

Özdemir, parti eşbaşkanlığı yerine dört yıl boyunca Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı olarak görev yapmak istiyordu. Yeşiller'de Meclis Grup Başkanlığı görevini 2013'ten bu yana Katrin Göring Eckardt ile Anton Hofreiter sürdürüyor. İkili yeniden aday olacak. Özdemir, gelecek dört yıl boyunca mecliste sadece milletvekili olarak görev yapacak.

Yorumlar