Alman Dışişleri: Erdoğan'ın miting yapması uygun olmaz

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da miting yapmasının uygun olmayacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Alman Dışişleri: Erdoğan'ın miting yapması uygun olmaz

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Almanya'da G-20 Zirvesine katılmayı planlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Alman basınında şimdiden kara propaganda başladı. Günler öncesinden Erdoğan'a Almanya'da salon verilmediği iddia edilirken, bazı politikacılar da Erdoğan'ın korumalarının Almanya'ya gelmemesi gerektiğini savundu. Son olarak, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel, Erdoğan'ın Almanya'da miting yapmasının uygun olmayacağını söyledi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Almanya'daki Türklere hitap etmek için resmi talepte bulunduğunu açıkladı. Rusya ziyareti takip eden gazetecilere konuşan Gabriel, Almanya'nın Hamburg kentindeki G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Erdoğan'ın buradaki Türk vatandaşlarına hitap etmek için izin talebinde bulunduğu bilgisini paylaştı.

Bu yöndeki bir başvurunun iki hafta öncesinden yapılması gerektiği yönünde Ankara'yı bilgilendirdiğini de anımsatan Gabriel, Erdoğan'ın G20 zirvesi dışındaki bir etkinliğe katılması için yaptığı talebi 'uygunsuz' olarak niteleyen Gabriel, ayrıca Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz'un "Türkiye'de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da etkinlik düzenlemesini istemiyorum" sözlerini hatırlattı.

TÜRKİYE DÜŞMANI SCHULZ DA KARŞI

Öte yandan Hamburg'da 7-8 Temmuz'daki G20 Zirvesi öncesi, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz,"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da etkinlik düzenlemesini istemiyorum" dedi. Türkiye aleyhinde faaliyetlerde bulunan Can Dündar ve PKK sempatizanarına yakınlığıyla bilinen Martin Schulz, Bild gazetesine yaptığı açıklamada 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg'ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle Almanya'ya gelecek olan Erdoğan'ın etkinlik düzenlemesine karşı çıktı.

TÜRKİYE HERHANGİ BİR TALEPTE BULUNMUŞ DEĞİL

Almanya Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak 'Türkiye'den resmi bir istekte bulunulmadığını' açıkladı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği de Erdoğan'ın Almanya'da toplantı yapmak istediğine dair bilgilerinin olmadığını duyurdu. Ancak Alman basınında Erdoğan'ın konuşma yapabilmesi için etkinlik düzenlenebilecek salonlara başvurulduğu ve salonlardan olumsuz yanıtlar verildiği haberlerine yer verildi. Dortmund ve Oberhausen kentlerindeki salonlardan verilen olumsuz yanıtlardan sonra Köln ve Düsseldorf kentlerinden de benzer yanıtlar verildiği ifade edildi. Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla Almanya'daki son konuşmasını Mayıs 2015'te Karlsruhe'de yapmıştı.

Yorumlar