Alman basınından Erdoğan'a bir hakaret daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret ve saldırı niteliğindeki yayınlarını sürdüren Alman basını bugün de bir hakaret kapağına imza attı

Google Haberlere Abone ol
Alman basınından Erdoğan'a bir hakaret daha
Sonhaberler / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın batı ülkelerine boyun eğmeyerek yapılan baskılara karşı dik duruşu başta Alman basını olmak üzere Avrupa basınını çileden çıkarmaya devam ediyor. Özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Erdoğan'a karşı 'boyun eğdiğini' savunan Alman basını, son zamanlarda Erdoğan'a yönelik yayınlarını 'saldırı' seviyesine çıkardı. 

Almanya'da yayın yapan Handelsblatt dergisi, Erdoğan'ı kapağına taşıyarak "2016'da bir diktatör doğdu" başlığını attı. Erdoğan'ın bir elinde Türkiye bayrağı bir elinde de kılıçla tasvir edilen heykelinin önünde Almanya Başbakanı Angela Merkel de diz çökmüş saygı duruşunda bulunuyor. 



Almanya'da yayın yapan iş, finans ve ticaret dergisi Handelsblatt dergisi de hedef olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti. Erdoğan'ı kapağına taşıyan dergi, "Bir diktatör doğdu 2016" başlığıyla okuyucuya sunuldu.

Ülkede yayın yapan Der Spiegel dergisi, Türkiye özel sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapağına taşıyarak Türkiye için 'özgürlüğünü kaybeden ülke' benzetmesini yapmıştı.

Erdoğan'ın özellikle mülteciler konusunda Avrupa Birliği'nden gelen baskılara boyun eğmemesi Avrupa basınını çileden çıkarmıştı. Avrupa basını, Erdoğan'ın dik duruşunu içine sindiremediği için uzun süredir bu tür saldırılarını devam ettiriyor. 

Yorumlar