AB'deki İngiliz vekile: Neden hala burdasın?

İngiltere'nin AB'den ayrılması için çalışan İşçi Partili vekile AB Komisyonu Başkanı Junker tarafından 'Neden hala burdasın?' şeklinde tepki gösterildi

Google Haberlere Abone ol
AB'deki İngiliz vekile: Neden hala burdasın?
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, İngiliz halkının iradesine saygı duyduğu yönündeki ifadesi, AB'den ayrılma kampanyasının önemli isimlerinden İngiliz UKİP partisinin lideri Nigel Farage tarafından alkışlandı. Bunun üzerine Juncker, "Bu, buradaki son alkışın. Burada olmanız beni şaşırtıyor. İngiltere'nin AB'den çıkması için mücadele ediyordun. Neden hala buradasın?" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, referandumda AB'den ayrılma kararının alınmasının ardından İngiltere'nin pozisyonuna açıklık getirmesini isteyerek, Londra çıkış sürecini resmen başlatana kadar kapalı kapılar ardında herhangi bir müzakere gerçekleştirilmeyeceğini söyledi.

Juncker, İngiltere’deki referandumunda AB’den ayrılma kararı çıkması üzerine düzenlenen Avrupa Parlamentosu’nun olağanüstü Genel Kurulu’nda konuştu.

Referanduma ilişkin Juncker, "İngiliz dostlarımız kendi görüşlerini verdiler. İngiliz halkının çoğunluğunun talebi saygı gerektiriyor. Demokrasi demokrasidir. Buna saygı göstermeliyiz. İngiliz demokrasisine saygı göstermeli ve onun fikrine saygı göstermeliyiz." diye konuştu.

AB Komisyonu Başkanı'nın İngiliz halkının iradesine saygı duyduğu yönündeki ifadesi, AB'den ayrılma kampanyasının önemli isimlerinden Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage tarafından alkışlandı.

Bunun üzerine Juncker, "Bu, buradaki son alkışın. Burada olmanız beni şaşırtıyor. İngiltere'nin AB'den çıkması için mücadele ediyordun. Neden hala buradasın?" ifadelerini kullandı.

Şimdi, İngiliz halkının isteğine saygı gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Juncker, "Bunun sonuçları olacak. Öncelikli olarak netleştirmek istiyorum, hemen şimdi değil ama bir şeyler olmak zorunda."değerlendirmesinde bulundu.

Juncker, "Şu anda üzgünüm. Bu oylamanın sonucundan üzgünüm ve bunuda gizlemiyorum. Ben gerçekten Birleşik Krallık'ın yanımızda, bizimle olmasını isterdim ama karar farklıydı ve tabii ki sonuçlarını belirlemeliyiz." dedi.

İngiltere Başbakanı'yla az sonra konuşacağını anımsatan Juncker, ondan durumu netleştirmesini isteyeceğini kaydetti.

 

Yorumlar