Tayland'da Müslümanlar gözaltına alınıyor

Ülkenin güneyinde 48 Müslüman öğrenci gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da Müslümanlar gözaltına alınıyor
Tayland'daki Müslüman kuruluşlar, polisin ülkenin güneyinde 48 Müslüman öğrenciyi gözaltına almasına tepki gösterdi.

48 GÖZALTI...

Patani Öğrenciler Federasyonundan yerel basına yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin son zamanlarda Müslüman gençleri tutuklamasını kınadıkları bildirildi.

Federasyonun Başkanı Arfin Soh, ülkedeki siyasi karışıklıkta, Patani halkının "günah keçisi olarak kullanılmasından korktuklarını" ifade ederek, "Uluslararası toplum bu konuya önem vermeli." dedi.
Taylan polisi, pazartesi günü, ülkede ekim ayı sonlarında bombalı saldırı düzenlenebileceği uyarısı yapmıştı. Uyarının ardından polis, 48 Taylandlı Müslüman öğrenciyi tutuklamış, bu gençlerin 25'i daha sonra salıverilmişti.

DİYALOGLAR DEVAM ETTİRİLECEK

Tayland'ın Müslümanların çoğunlukta olduğu güneyindeki Patani, Yala, Narathiwat bölgeleriyle Songkhla'nın Malayca konuşulan beş yöresinde ilk kez 1980'lerin sonunda ortaya çıkan direniş hareketi 2004 yılında yeniden alevlenmişti. Bu bölgelerde yaşanan şiddet olaylarında 2004 yılından bu yana 6 bin 200 kişi hayatını kaybetti. Seçilmiş Yinglak Şinavatra hükümetinin 2013'te başlattığı barış görüşmeleri, ülkedeki siyasi karışıklık nedeniyle Aralık 2013'te askıya alınmıştı. Ordunun 22 Mayıs 2014'te yönetime el koymasının ardından başa gelen askeri hükümet diyalog görüşmelerini devam ettireceğini açıklamıştı.

Yorumlar