Rusya'dan PYD'ye soğuk duş

Suriye'de Rusya'nın da desteğini alarak toprak genişletmeye çalışan PYD'ye Moskova'dan 'Suriye'nin bölünmezliğini anlamaları gerekir' açıklaması geldi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan PYD'ye soğuk duş

Suriye'deki iç savaşın başlamasından sonra PKK kontrolünde muhalif bütün Kürtler bastırılarak kurulan PYD oluşumuna, son dönemlerde kendisine müttefik olarak gördüğü Rusya'dan kötü haber geldi. Rusya, PYD'nin hayalinin kurduğu ayrı bir yapılanmanın imkânsız olduğunu, PYD'nin de bunu anlaması gerektiğini söyledi. 

Konuyla ilgili Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin bölünmesinin en çok Suriyelilere zarar vereceği, PYD'nin de Suriye'nin bölünmez olduğunu anlaması gerektiği belirtildi. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye'de son durum hakkında konuştu. TASS'ın aktardığına göre, Bogdanov, Kürtlerle olan temaslarında onlara Suriye'nin parçalara bölünmemesi gereken bir ülke olduğunu söylediklerini aktardı.

"Bizim görevimiz Kürtlere yardım etmek, ortak bir zemin ve yaklaşım yakalamak" diyen Bogdanov, Suriye'nin ulusal çıkarlarının her şeyin üstünde görülmesi gerektiğini kaydetti.

Kürtlerle iyi ilişkilerinin sürdüğünü söyleyen Bogdanov, yalnızca PYD ile değil diğer parti ve örgütlerle de temaslarının olduğunu belirtti.

Yorumlar