Rusya'dan Barzani'ye askeri yardım teklifi

Rusya, Mesut Barzani'ye gönderdiği bir heyetle, askeri yardım teklifinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Barzani'ye askeri yardım teklifi

Son Haberler Logo

Suriye'de altıncı yılına giren iç savaşa müdahale ederek ölüm ve yıkımları daha da artıran Rusya, Irak'ta da faaliyet gösterme planları yapıyor. Son olarak Mesut Barzani'ye gönderilen bir heyetle, askeri yardım teklifinde bulunuldu. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi İlya Morgonov ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında Irak'ın içerisinde olduğu güvenlik durumu ve geleceği, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadele, Musul'un kurtarılması operasyonu ve Rusya'nın IKBY'ye vereceği yardımların ele alındığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada Barzani'nin, "Kürdistan bölgesinin Suriye'deki taraflar ve hükümeti karşısındaki tavrı, Kürdistan halkının haklarının tanınmasına bağlıdır" görüşlerine yer verildi.

Barzani'nin, Rusya'nın IKBY'ye gönderdiği yardımlardan dolayı ise, misafir heyete teşekkür ettiği aktarıldı.

Öte yandan Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi Morgonov'un Barzani'ye ülkesinin terörle mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine askeri yardım sunmaya hazır olduğunu belirttiği kaydedildi.

Morgonov'un ayrıca Barzani'ye ülkesinin Ortadoğu, Irak ve Suriye'deki siyaseti hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Yorumlar