Rusya ve Çin'den ABD'yi kızdıracak adım

ABD'nin Çin ile büyük bir sorun yaşadığı Güney Çin Denizi'nde Rusya-Çin ortak tatbikatı yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Rusya ve Çin'den ABD'yi kızdıracak adım
ABD ile Çin arasında uzun süredir tartışma konusu olan Güney Çin Denizi'nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rusya ve Çin'in birlikte tartışmalı bölgede tatbikat yapacağı ortaya çıktı. 

Rus basınında yer alan bilgilere göre, Rusya ve Çin'in eylül ayında Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat gerçekleştireceği belirtildi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yang Yujun, Çin ve Rusya'nın eylül ayında Güney Çin Denizi'nde rutin bir deniz tatbikatı gerçekleştireceğini duyurdu.

Rusya ve Çin donanmaları 2012'den her yıl ortak deniz tatbikatları gerçekleştiriyor. Ülkelerin önceki yıl Japon Denizi'nde gerçekleştirdiği tatbikata 22 gemi, 20 uçak, 40 zırhlı araç ve 500 denizci katılmıştı. 

GERİLİMİN YAŞANDIĞI DÖNEME DENK GELDİ

​Diğer taraftan eylül ayında gerçekleştirileceği belirtilen tatbikat, Çin'in ABD, Filipinler ve Vietnam gibi ülkelerle Güney Çin Denizi yüzünden gerilim yaşadığı bir döneme denk gelecek. Zira Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Tahkim Mahkemesi de bu ay Çin'in Güney Çin Denizi'nin kaynakları üzerinde tarihi hak iddia etmek için yasal bir dayanağının olmadığına hükmetmişti. Pekin de mahkemenin bu kararını tanımayacağını duyurmuştu.

Yorumlar