Rusya Türkiye-Suriye sınırına gözlemci önerdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Suriye'ye kaçak yollardan silah sevk edildiği yönündeki iddialarını daha ileriye taşıyarak, sınıra uluslararası gözlemci önerdi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Türkiye-Suriye sınırına gözlemci önerdi

Son Haberler

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak düşürme geriliminden sonra, Moskova'nın Ankara'yı sıkıştırmak için yaptığı suçlamalar her geçen gün artıyor. Son olarak Türkiye'nin Suriye'deki gruplara yardım TIR'ları içinde silah gönderdiğini iddia eden Moskova yönetimi, bu iddiasını farklı bir boyuta taşıdı.

Moskova'da haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'ya Türkiye-Suriye sınırındaki kapılara uluslararası gözlemci davet etmesini tavsiye ederek, "IŞİD'e silah gönderildiği bir mitse, Türkiye'nin saklayacak neyi var? Bundan (sınıra gözlemcilerin yerleştirilmesinden) basit ne olabilir? Türk tarafının bu tavsiye hakkında ne düşündüğünü duymak isterdim" diye konuştu.

ABD CİDDİYE ALMAMIŞTI

Rusya, Türkiye'nin sınırdan silah sevkiyatı yaptığını ileri sürmüştü; ABD ise Moskova'nın iddialarını ciddiye almamıştı.

Yorumlar