Rusya Suriye'de gücünü test etmiş

Suriye'de beş aylık müdahalesi sırasında yüzlerce sivilin ölümüne, yüzbinlerce insanın ise evsiz kalmasına neden Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptıkları için "Ordumuzu test etmiş olduk" şeklinde skandal ifadeler kullandı

Google Haberlere Abone ol
Rusya Suriye'de gücünü test etmiş

Suriye'de muhalifler ile rejim arasında beş yıl devam eden savaşa beşinci yılında resmen dahil olan Rusya, son teknoloji ürünü silahlarını, savaş yorgunu topraklarda test ettiğini resmen itiraf etti. Rus ordusunun Suriye'den çekilmesiyle ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, orduyu Suriye'de test etmiş olduklarını söyledi. 

Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığına dair açıklamalarda bulunan Putin, Suriye operasyonları için Savunma Bakanlığı bütçesinden 500 milyon dolara yakın harcama yapıldığını savundu. w

Putin, Rusya'nın Suriye'deki askeri güçlerini kısmı olarak geri çekmesi kararına Esad ile varılan anlaşmanın ardından verildiğini belirtti.

Suriye'deki "terörizme" karşı verilen savaşa devam edeceklerinin altını çizen Putin, ülkedeki ateşkes sürecini yakından takip edeceklerini söyledi.

 

FÜZELER HALA SURİYE'DE 

S-400 hava savunma sisteminin Suriye'deki varlığını sürdüreceğini sözlerine ekleyen Putin, bu silahların bölgedeki Rus askeri personelini tehdit eden güçlere karşı kullanılacağının altını çizdi.

Suriye operasyonları için Savunma Bakanlığı bütçesinden 500 milyon dolara yakın harcama yapıldığını açıklayan Putin, Rus Ordusu’nun Suriye’deki savaşta herhangi bir tatbikattan daha fazla tecrübe kazanıp eğitildiğini belirtti.

Putin, Rusya'nın istemesi halinde Suriye'deki askeri varlığını saatler içinde artırabilecek kapasitede olduğunun da altını çizdi.

 

 

Yorumlar