Rusya, Kırım'a asker yığmaya devam ediyor

Rusya, işgal ettiği Kırım'ı askeri üsse dönüştürmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Kırım'a asker yığmaya devam ediyor

Kırım sakinleri, Rus işgali altındaki yarımadada  yüzlerce askeri aracın yer değiştirdiği bilgisini paylaşmaya devam ediyor. İnsanlar, tarla ve yollada çok sayıda askeri aracın olduğunu bildiriyor.

Konuyla ilgili Apostrof dergisine konuşan Kefe şehri sakinlerinden Tatyana Fedorova, "Önceden Chaud ve Opuk bölgelerinde olan bütün askeri araçlar şimdi yollara döküldü, Kırım’ın Akmescit-Kerç yolu askeri teçhizatla dolu. Uçaklar, sinek gibi çok, zırhlı personel taşıyıcıları aşırı derecede çok" diye anlattı.

Uluslararası Perspektif Araştırma Merkezi uzmanı Anatoliy Oktsyuk,  "Rusya için insanlar değil askeri yapılar daha önemlidiri. Kırım'ın işgal edilmiş bir toprak olduğu yetmiyormuş gibi,  orada bir de askeri potansiye arttırılıyor. Bu istikrarsızlığın artışıdır. Bir de Türkiye ile çatışma ihtimali göz önünde bulundurulursa, bu hem bizim hem de Kırım’da yaşayan vatandaşlarımız için risktir" şeklinde konuştu.

Son günlerde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da düzenli olarak vuku bulan askeri hareketliliği dikkat çekiyor. Daha önce Akmescit yakınlarında 9 Şubat gecesi askeri kamyonlar, zıhlı personel taşıyıcı ve başka araçlar dâhil olmak üzere yüzden fazla askeri araçtan oluşan bir araç konvoyunun görüldüğü bildirilmişti. Aynı gün de Rusya Karadeniz Filosu, savaş gemileri, uçaklar ve denizaltılarının katılımıyla ani bir tatbikat gerçekleştirmişti. Yine geçtiğimiz ay Yalta yakınlarında Rus askerlerinin kamp kurup çeşitli askeri araçlar kamufle ettikleri, aynı zamanda Rusya'nın batı sınırlarına yeni askeri birlikler konuşlandırdığı da gelen haberler arasındaydı.

Kaynak: Qırım Haber Ajansı

Yorumlar