Rusya'dan ABD'yi kızdıracak İran açıklamaları

ABD'nin dört gözle karışmasını beklediği İran'ı savunan Rusya, Amerikalı diplomatların İran'ın içişlerine doğrudan müdahalesine tepki gösterdi. Rusya, İran'ın bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını belirterek, İran'ın yıkımını bekleyen Donald Trump'a göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan ABD'yi kızdıracak İran açıklamaları

Rus TASS haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Rybakov, son günlerde İran’da yaşanan olayları değerlendirdi.

Uluslararası toplumun gündemini meşgul eden İran’daki hadiselerin ülkenin kendi iç meselesi olduğunu vurgulayan Rybakov, “Meydana gelen olayları çarpıtma girişimlerine rağmen komşumuz dost ülke İran’ın bu zorluğun üstesinden gelebileceğine, İran Nükleer Programı Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın uygulanması dahil diğer sorunları çözmede güçlü bir ortak olarak şu andaki dönemden daha güçlenmiş olarak çıkacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

Rybakov, ABD’nin nükleer programla ilgili kapsamlı ortak eylem planındaki kararlılığı bozmak için İran’daki durumu kullanma niyetinde olduğunu iddia ederek, “ABD’yi İran İslam Cumhuriyeti’nin iç işlerine müdahale girişimine karşı uyarıyoruz.” dedi.

İran’daki durumla ilgili ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) toplama çağrısını da değerlendiren Rybakov, “Başka herhangi bir ülkede olduğu gibi İran'daki iç sürecin BMGK’nın yasal görevleri ile hiçbir ilgisi yoktur. Amerikalı meslektaşlarımıza diplomasinin temellerini bir kez daha hatırlatmak üzücü.” diye konuştu.

Yorumlar