Putin: Soğuk savaş istemiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin, NATO'nun Rusya sınırına yığınak yapmasına değinerek, "Soğuk savaş istemiyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Putin: Soğuk savaş istemiyoruz
Rusya'nın askeri hamleleriyle dünya güvenliğini günden güne tehdit ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uluslararası ilişkilerde çatışmaya karşı olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın eylemlerinin NATO’nun Doğu Avrupa’daki faaliyetlerine karşı bir tepki olduğunu iddia ederek uluslararası ilişkilerde çatışmaya karşı olduğunu söyledi.

St. Petersburg'da 18 Haziran tarihinde düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’daki kurul toplantısı sırasında konuşan Vladimir Putin,“Soğuk savaş aşamasına geçtiğimizi düşünmek istemiyorum. Eminim bunu başkaları da istemiyordur. Biz istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’deki saldırgan eylemleri hakkında açıklama yapmaya çalışırken, “Nedense hep NATO’nun askeri altyapısını genişletmesi ve Rus sınırlarına doğru hareket etmesi gerekiyor. Bu dün ortaya çıkmış bir mesele değil. Aynı şekilde Karadağ'ı NATO'ya üye yapıyorlar. Karadağ'ı tehdit eden mi var? Görüyorsunuz bizim pozisyonumuzu kimse dikkate almıyor. Her alanda...” diye konuştu.

Rusya'nın NATO tarafından kuşatıldığını ima etmesine rağmen Putin, ne ülkesinin batı sınırlarında yeni askeri birlikler oluşturuması ve işgal ettiği Kırım'ın askerileştirilmesi (militarizasyon) hakkında, ne de çocukların ve gençlerin silahlı eğitim gördüğü sözde kamplar ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: QHA

Yorumlar