Putin mağduru ülkeden 'özür ve mektup' yorumu

Poroşenko, Erdoğan'ın Putin'den özür dilemediğini sadece ölen pilotun ailesine üzüntülerini ifade ettiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Putin mağduru ülkeden 'özür ve mektup' yorumu
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mektup ile ilgili açıklamada bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mektup ile ilgili açıklamada bulundu. Poroşenko, Erdoğan’ın mektupta Putin’den özür dilemediği, hayatını kaybeden pilotun ailesine taziyelerini bildirdiği fikrini paylaştı.

İnterfax Ukrayna ajansının haberine göre, Petro Poroşenko Brüksel’de yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin inisiyatifi üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştük, mevcut ortak projelerimizin devam ettirileceği ve genişletileceği konusunda anlaştık” dedi.
 
Erdoğan’ın Vladimir Putin’e gönderdiği mektubu yorumlayan Poroşenko, mektupta Putin’den “özür dilendiğini” göremediğini belirterek, “Okuduğum mesajda, hayatını kaybeden pilotun ailesine taziye bildirildi ve bunun, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın anlaşılır bir tutumu olduğunu düşünüyorum” diye kaydetti.
 

Yorumlar