Putin Kırım için rüşvet teklifinde bulundu

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kırım'ı Ukrayna'dan resmen koparkmak için Poroşenko'ya para teklifinde bulunduğu belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Putin Kırım için rüşvet teklifinde bulundu
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya Kırım’dan feragat etmesi için milyarlarca dolar teklif etti.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre Ukrayna TV kanalının yayınında konuşan Ukrayna millet vekili Anton Geraşçenko, ''Putin, Kırım’dan resmi olarak vazgeçmemiz koşuluyla Donbas’ı bize geri verme hayalleri kuruyor. Bir yıl önce Ukrayna’nın Kırım’ı reddetmesi için referandum düzenlenmesi için 50-80 milyar dolar teklifinde bulunduğunu biliyorum. Bildiğim kadarıyla, cumhurbaşkanımız böyle bir ihtimali tartışmak bile istemedi'' diye kaydetti.

Kiev’in kontrolünde olmayan topraklarda yerel seçimlerin yapılması olasılığı konusunu da yorumlayan Geraşçenko, Putin’in koşullarıyla Donbas’ın geri alınmasının yani bölgede mevcut bulunan teröristlerin meşrulaştırılarak otorite kabul edilmesinin Ukrayna için iyi bir seçenek olmadığını belirterek, ''Putin, bizi Donbas’la zorlayarak, bu toprakları sürekli sorunlu halde tutarak bütün Ukrayna’yı yönetecekti'' diye ekledi.

Yorumlar