Putin'in adamı: Ya Trump'ı seçeresiniz ya da 3. Dünya Savaşı'nı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in en büyük destekçilerinden Vladimir Jirinovski, Amerikalılara Turmp'a oy vermeleri çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Putin'in adamı: Ya Trump'ı seçeresiniz ya da 3. Dünya Savaşı'nı
Osman Hulusi Boyraz / Londra

Putin'in müttefiki olan Rus siyasetçi, ABD seçmenine seslendi ve Trump için oy kullanmaları çağrısında bulundu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in politikalarının sıkı destekçilerinden olan Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleriyle ilgili Reuters'a bir demeç verdi.

Rusya Liberal Demokrat Parti'nin (LDPR) lideri olan Jirinovski, Rusya lideri Putin'in politikalarını desteklemesiyle ve Kremlin Sarayı'na bağlılığıyla bilinen bir siyasetçi. 

Rusya meclisindeki üçüncü büyük grup olan partinin lideri Jirinovski, verdiği demeçte Amerikan halkının Hillary Clinton ile Donald Trump arasında bir seçim yapmaktan öte, dünya barışıyla nükleer savaş arasında seçim yapacağını savundu.

"TRUMP SEÇİLMEZSE SAVAŞ ÇIKAR"

Jirinovski, Hillary Clinton'un seçilmesi durumunda 3. Dünya Savaşı'nın çıkabileceğini iddia ediyor. 

"Rusya ile ABD ilişkileri bundan daha kötü olamazdı, bundan daha kötüsü ancak bir savaş olabilir. 8 Kasım'da oy kullanacak olan ABD'liler Trump'a oy vermeleri durumunda aslında dünya üzerindeki barışa oy vereceklerinin farkına varmalılar. Fakat eğer Hillary'ye oy verirlerse bu savaş demektir. Ve bu film çok kısa olacaktır. Her yerde Hiroşima ve Nagazaki'ler olacak." ifadelerini kullanan Jirinovski, Trump'ın seçilmemesi durumunda 3. Dünya Savaşı'nın başlayacağını ve bunun nükleer bir savaş olacağını savunuyor.

Yorumlar