Pakistan milletvekillerinden TBMM'ye ziyaret

"Bu darbe gerçekleşseydi sadece Türkiye değil, bütün İslam aleminde müthiş bir yıkım olacaktı. Bölgesel ve dünya çapında bir hadiseydi. Bu sıradan bir imamın yapacağı iş değil. Orkestra büyük, plan büyük, planlama büyük. O bir kukla"

Google Haberlere Abone ol
Pakistan milletvekillerinden TBMM'ye ziyaret
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bu darbe gerçekleşseydi sadece Türkiye değil, bütün İslam aleminde müthiş bir yıkım olacaktı. Bölgesel ve dünya çapında bir hadiseydi. Bu sıradan bir imamın yapacağı iş değil. Orkestra büyük, plan büyük, planlama büyük. O bir kukla." dedi.
Kahraman, Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi milletvekillerinden oluşan heyeti kabul etti.
İsmail Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, "Devletlerin menfaati, milletlerin dostlukları vardır" sözünü anımsatarak, "Bu, Pakistan ile Türkiye için doğru bir söz değil. Çünkü Pakistan ve Türkiye devlet olarak da millet olarak da bir kardeş." ifadesini kullandı.

Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşı'nda, milli mücadelede seferberlik ilan ederek, bileziklerini, altınlarını, yüzüklerini, gerdanlıklarını Türkiye'ye gönderdiğini ve mitingler yaptığını hatırlatan TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye ve Pakistan arasında çok köklü bir dostluğun bulunduğunu vurguladı.

Darbe girişimi sırasında da kendisini ilk arayanlardan birinin de Pakistanlı yetkililer olduğunu İsmail Kahraman, "Bu darbe gerçekleşseydi sadece Türkiye değil, bütün İslam aleminde müthiş bir yıkım olacaktı. Bölgesel ve dünya çapında bir hadiseydi. Bu sıradan bir imamın yapacağı iş değil. Erzurumlu bir adam değil, orkestra büyük, plan büyük, planlama büyük. O bir kukla. Ama Cenab-ı Hak yardım etti, neticeye ulaşamadılar." diye konuştu.

Darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan ve Meclis'e saldırı olmasına rağmen buradan ayrılmadıklarını hatırlatan Kahraman, demokrasi ve milletin darbeyi yendiğini söyledi.
"Kaptanlar gemiyi terk etmezler. Gemiyi ilk fareler terk eder" sözünü anımsatan TBMM Başkanı Kahraman, "Ben kaptanım. Terk etmek yok. Biz devam ettik. Esas bu işte 1 numara Recep Tayyip Erdoğan'dır. Milletin ona olan sevgisi ve saygısı üzerine meydanlara çağırdı ve millet meydanlara çıktı. Basın da güzel bir imtihan verdi, demokrasiyi savundu ve güzel bir yayın yaptı." şeklinde konuştu.

Kahraman, "Hatırlarsanız Rusya'da Yeltsin, tankın üstüne çıktı ve darbe durdu. Recep Tayyip Erdoğan uçağın üstüne bindi, geldi ve durdurdu. Fevkalade bir milli hareket oldu ve millet darbeyi önledi. Pakistan dua etti, İslam alemi dua etti. Yaradan duaları boşa çevirmez." ifadelerini kullandı.
Milletin sokağa çıkarak darbeye izin vermediğini vurgulayan İsmail Kahraman, "Millet sokağa çıktığı için bundan sonra darbe yapmak isteyenler yapamayacaklar. Darbeler devri sona erdi inşallah." açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman sözlerini, "Pakistan zindabad, Türkiye zindabad (yaşasın)" diyerek tamamladı.

- "Türkiye, Pakistan vatandaşlarının birleşmesi için de bir sebep oluyor"

Pakistan Senatosu Savunma Komitesi Başkanı Mushahid Hussain Sayed ise "Parlementerler olarak sizinle gurur duyuyoruz. Çünkü Meclis saldırı altındayken siz büyük bir cesaret örneği gösterdiğiniz ve burada çok ciddi bir direnç yarattınız, bu Meclis'i yeniden kazandınız ve dünya tarihine geçecek bir anı yaşattınız. Bu, kahramanlığın yeni bir örneği oldu bizim için." dedi.
TBMM'ye tam desteklerini sunmak ve dayanışma içinde olduklarını göstermek için ziyarette bulunduklarını belirten Sayed, "O kanlı gecede yaptığınız her şey bizim için çok büyük bir örnek teşkil ediyor." diye konuştu.

Bütün Pakistan halkını temsilen Türkiye'de bulunduklarını dile getiren Mushahid Hussain Sayed, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için de taziyelerini iletti.

Heyetlerinde farklı partilerden siyasetçiler bulunduğunu aktaran Sayed, "Ancak Türkiye söz konusu olduğunda, Cumhuriyet söz konusu olduğunda ve Recep Tayyip Erdoğan söz konusu olduğunda bir bütün olarak karşınızda bulunuyoruz. Türkiye, Pakistan vatandaşlarının birleşmesi için de bir sebep oluyor. Demokrasi adına bu birleşmeyi sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Pakistan Senatosu ve Milli Meclisi'nin, Türkiye'yi destekleyen metnini çerçevelettiklerini belirten Mushahid Hussain Sayed, bunu TBMM Başkanı Kahraman'a hediye etti.

Ayrıca Pakistan'daki bütün ulemaların, Türkiye'deki demokrasiyi desteklemek adına hazırlamış olduğu fetvayı Kahraman'a veren Sayed, "Pakistan ve Türkiye iki ülke, ama tek bir ulus." şeklinde konuştu.

Yorumlar