Pakistan-Hindistan sınırında gerilim

Hindistan, Pakistan sınırında "nokta operasyonu" başlattığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan-Hindistan sınırında gerilim
Hindistan ordusu, Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınırda "nokta operasyonu" başlattığını bildirirken, Pakistan operasyonu "sahte etki yaratmak için kasıtlı uydurulan bir yalan" olarak nitelendirdi.

BBC'nin "kıdemli bir ordu mensubu"nun açıklamasına dayandırdığı haberinde, Hindistan ordusunun, "Pakistanlı direnişçiler tarafından planlanan olası saldırılara karşı" operasyon başlattığı belirtildi.

Hindistan ordusundan yapılan açıklamada, "Direnişçilere ve onlara destek vermeye çalışanlara önemli kayıplar verdirildiği" kaydedildi.

Hindistan ordusu, gece yarısı başlattığını ileri sürdüğü operasyonlar daha fazla ayrıntı vermedi.

PAKİSTAN'DAN YALANLAMA

Sınır bölgesine saldırı olduğuna dair haberleri reddeden Pakistan ordusu ise "Direniş üslerini hedef alan nokta operasyonu iddiası, Hindistan tarafından sahte etki yaratmak için kasıtlı uydurulan bir yalandır." açıklamasını yaptı.

Pakistanlı yetkililer, Keşmir sınırındaki Kontrol Hattı'nda Hindistan askerleriyle yaklaşık 6 saat süren karşılıklı çatışmada iki Pakistan askerinin öldüğünü doğrularken, Hindistan'ın "sebepsiz yere" ateş açtığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de Hindistan askerlerinin, sabah saatlerinde sınır ötesindeki dört noktadan provokasyon ateşi başlattığını ifade ederek, bu durumu kınadıklarını bildirdi.
Şerif, ordusunun, "Pakistan'ın egemenliğini zayıflatmak için yapılan şeytanca planları bozma yeteneğine" sahip olduğunu kaydetti.
 

Yorumlar