Pakistan halkı çocuk tacizi ve cinayetine karşı ayaklandı

Pakistan'da 7 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismardan sonra öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine halk sokağa döküldü

Google Haberlere Abone ol
Pakistan halkı çocuk tacizi ve cinayetine karşı ayaklandı

Pakistan’ın Kasur kentinde bir çöp yığınında yedi yaşındaki kayıp kız çocuğunun cesedi bulundu. Olayın duyulmasının ardından kentte eylemler başladı. ARY News televizyonunun haberine göre, Kasur’un Kot mahallesinde oturan çocuk, 5 Ocak Cuma günü okula giderken kaçırılmıştı.

Polisin eylemlere izin vermemesi sonucu 3 kişi ağır yaralandı.  Polis raporunda, çocuğun cinayet öncesinde birkaç kez cinsel saldırıya maruz kaldığını ve sonrasında boğularak öldürüldüğünü açıkladı.

Xinhuanet’in haberine göre ise Kasur’da yüzlerce kişi sokağa çıkıp protesto gösterisi düzenleyerek yolları kapattı. Protestocular geçen yıl en az yedi kız çocuğunun kaçırılıp tecavüz edilerek öldürülmesine karşın, bugüne kadar hiçbir suçlunun yakalanamadığına dikkat çekiyor.

Pencap Bölgesi Başbakanı Şehbaz Şerif, Pencap Emniyet Müdürlüğü müfettişlerinden konuyla ilgili rapor istediğini açıkladı ve  “Suçlular cezalardan kurtulamamalı” dedi. Şerif, katledilen kız çocuğunun ailesine, adaletin her ne pahasına olursa olsun sağlanacağına dair güvence verdi.

Yorumlar