Pakistan'da ulusal televizyon kanalına saldırı

Muhalefet partilerinden MKM yanlılarının Karaçi'de ulusal bir televizyon kanalının binasına saldırmasının ardından yaşanan arbedede 1 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da ulusal televizyon kanalına saldırı
Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinin başkenti Karaçi'de, protestocuların bir ulusal kanalın binasına saldırması sonucu yaşanan arbedede 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Pakistan muhalefet partilerinden Birleşik Ulusal Hareket (MKM) yanlıların, bazı parti üyelerinin gözaltına alınması nedeniyle başlattıkları 6 günlük açlık grevine "medyada yeterince yer verilmemesi" gerekçesiyle ulusal bir kanalın Karaçi ofisine saldırdığı bildirildi.

Saldırının, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan MKM lideri Altaf Hüseyin'in canlı yayından destekçilerine seslenmesinin ardından yaşandığı öne sürüldü.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, göstericilerin medya kuruluşuna saldırmasının ardından oluşan arbedede 1 kişi yaşamını yitirdi, aralarında 3 gazetecinin bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Televizyon kanalının 3 aracına zarar veren protestoculara polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğu, 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Olayların ardından operasyon başlatan şehirdeki paramiliter birliklerin, MKM binasına baskın düzenleyerek partinin bazı yöneticilerini de gözaltına aldığı öğrenildi.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif'in söz konusu şiddet olaylarına karışanlara karşı sert önlemlerin alınması emrini verdiği ifade edildi. Başbakan Navaz Şerif ise yayımladığı kınama mesajında, saldırıyı "medya özgürlüğüne müdahale" olarak nitelendirdi.

PAKİSTAN MKM PARTİSİ 

MKM, 1984 yılında Altaf Hüseyin tarafından Hindistan sınırında kalan Müslümanlardan Pakistan'a göç edenlerin haklarını korumak amacıyla kuruldu. MKM'nin, "Pakistan için en büyük fedakârlığı kendilerinin yaptığına, bu ülke uğruna Hindistan'daki topraklarını terk ettiklerine ancak daha sonra ülke içerisinde önemli pozisyonlardan tasfiye edildiklerine inanan" muhacirlerin sesi olduğu belirtiliyor.

Şiddet olaylarını açıktan organize eden, kendine yönelen her türlü muhalefeti şiddet kullanarak bastırmaktan çekinmeyen bir siyasi parti olmakla suçlanan MKM'in lideri Hüseyin, pek çok kişinin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle hüküm giydi. Hüseyin, Londra'da sürgün hayatı yaşıyor.
MKM, özellikle Karaçi ve Haydarabad kentlerinde etkili bir parti olarak öne çıkıyor.

Yorumlar