Mezar-ı Şerif'te Almanya Başkonsolosluğuna saldırı

Saldırıda 4 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Mezar-ı Şerif'te Almanya Başkonsolosluğuna saldırı
Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Almanya Başkonsolosluğuna düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, bir saldırganın, gece saatlerinde bomba yüklü araçla kent merkezindeki konsolosluğun giriş kapısına yaklaşarak bombayı patlattığını bildirdi.

Patlamanın ardından diğer iki saldırganın konsolosluk binasına girdiğini aktaran yetkililer, çıkan çatışmada bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini, bir saldırganın da içeride olabileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Belh Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada şu ana kadar 4 cesetle beraber 70 yaralının hastaneye getirildiği aktarılırken, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının etkisiyle konsolosluk dış duvarı çöktü, bölgedeki onlarca araç da kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda ev ve iş yerinin de camları kırıldı.

Saldırıyı üstlenen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıyı Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlenen hava saldırılarına misilleme olarak düzenlediklerini iddia etti.
Kunduz'da yaklaşık bir hafta önce NATO birlikleri tarafından Taliban'a yönelik düzenlenen hava saldırısında 30'dan fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Alman Konsolosluğunun bulunduğu bölgeye, kent yakınlarındaki NATO üssünden askeri birlikler gönderildiği belirtildi.

 

Yorumlar