Kırım Tatarları İslam ülkelerine kırgın

Kırım Tatarları Lideri Kırımoğlu, İslam ülkelerinin kendilerine batılı ülkeler kadar desteklemediğini belirterek, "Bu nasıl İslam dayanışması?" diye sordu

Google Haberlere Abone ol
Kırım Tatarları İslam ülkelerine kırgın
Kırım Tatarları Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ve yaşanan insan hakları ihlallerine Müslüman ülkelerin yeteri kadar duyarlılık göstermediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 32. Oturumu için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Kırımoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Kırım'ı işgalinden bu yana Kırım Tatarlarının baskı altında olduğuna dikkati çeken Kırımoğlu, "İşgal altındaki topraklarda insan haklarını korumak mümkün değil." dedi.

Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım'ı ilhakının ardından 100 bine yakın kişinin yerinden edildiğini belirterek, Rusya'nın Kırım'da demografik yapıyı değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Kırım'a Rusya'dan 15 bin bürokrat geldiğini ve Sivastopol'daki Karadeniz üssünde 80 bine yakın Rus askerinin olduğunu ifade eden Kırımoğlu, Kırım'da sivil ve asker 200 bine yakın Rus nüfusunun bulunduğunu kaydetti.

"RUSYA'YA DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULANMALI"

Rusya'ya, saldırgan tutumundan vazgeçmesi ve işgale son vermesi için daha fazla yaptırım uygulanması çağrısında bulunan Kırımoğlu, Kırım'ın ilhakı ve yaşanan insan hakları ihlallerine Müslüman ülkelerin yeteri kadar duyarlılık göstermediğini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'nde Türkiye'nin bildiride Kırım ile ilgili de bir madde olmasını teklif ettiğini söyleyen Kırımoğlu, bu öneriye Müslüman ülkelerden yeteri kadar destek gelmediğini ifade etti.

Kırımoğlu, "Müslüman ülkeler Batılı ülkeler kadar bizi desteklemiyor. Bu nasıl bir İslam dayanışması?" ifadesini kullandı.

Yorumlar