Kırım Cuma Camii'nin inşaatı başlıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da 1 Nisan tarihinde Akmescit’te Büyük Cuma Camii inşaatı başlıyor

Google Haberlere Abone ol
Kırım Cuma Camii'nin inşaatı başlıyor

Kırım Rus yönetiminin Başkanı Sergey Aksyonov’un internet sitesinde, 1 Nisan tarihinde Akmescit’te Büyük Cuma Camii inşaat işlerinin başlayacağı bildirildi.

Söz konusu sitede yer alan bilgiye göre, 31 Mart Perşembe günü Aksyonov ile görüşme yapan Kırım Rus yönetimi Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Zaur Smirnov, “Şantiye yerinde inşaat makineleri çalışmaya devam ediyor. Projelendirme işleri tamamlandı. Ekspertiz ile ilgili tüm çalışmalar yapıldı. Yarın inşaat ve montaj işlerine başlayacağız” dedi.

Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden SU-24 Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından başlayan Türkiye-Rusya gerilimi, Rus işgali altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Akmescit’te (Simferopol) yapımı süren cami projesini de etkiledi. Büyük Cuma Camii projesini gerçekleştirmesi gereken Türk şirketi Erbek İnşaat, projeden uzaklaştırıldı.

Daha sonra Kırım Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov, Büyük Cuma Camii'nin inşaatını Türk firması yerine devam ettirmek isteyen birkaç firmadan teklif almaya başladıklarını bildirmişti.

Kaynak: QHA

Yorumlar